Saya tak rajin untuk menuntut ilmu seperti Saidatina Aisyah, saya tak selembut Saidatina Khadijah, saya tak setaat Saidatina Fatimah . Tapi tak mustahil untuk saya dan ' anda ' cuba untuk jadi seperti mereka. InsyaAllah.| Jangan sesekali kita lupakan Al-Quran, takut nanti Al-Quran lupakan kita, siapa nak tolong kita di akhirat kelak? | Doakan mereka yang sedang berjuang mati-matian di Palestin sanaa, insyaAllah sama-sama kita berdoa. | A true dreamer is the one who will never stop dreaming and works very hard to make their dream comes true...
Thursday, 26 May 2016

Interview : Architecture in UKM

Hyep assalamualaikum !

Korang sihat? Kalau sihat ucapkan Alhamdulillah moga Allah kuatkan kudrat Hana dan korang dengan kesihatan yang baik tu untuk berterusan buat ibadah kepadaNya.

Hokey. Ha nak cerita sikitlah. Semalam 25/5/2016 Hana pergi interview program sarjanamuda sains seni bina (architecture) kat UKM. Actually that one was my second choice. First choice major in physics kat UKM jugak tapi rezeki Allah bagi pi iv untuk archi.

Banyak gila dugaan nak pi iv ni. Asyik kena marah ja dengan mak abah. Dengan abang. Sebab Hana tak sahkan sijil salinan lah lepastu tak bawak sijil sokongan lah . Huhu k but then iv tu berakhir dengan baik. Hana punyalah hafal prospect archi lah, famous archi, maksud architect maksud term-term bagai sebab tengok blog budak Uitm yang architecture kan banyak depa tulis depa iv dapat soalan cemtu. Mai kat iv, lecturers smua baik-baik dahtu just suruh cerita pasal diri sendiri. So masing-masing cerita pasal diri sendiri ja lah. Kami sekali iv 4 orang kena panggil.

Hana sebenarnya berat sikit nak go on course ni sebab ramai lelaki. Aduh susah weyh. Even abang Hana pun cakap budak archi ni kadang tidur kat studio and depa sosial lah gak. So Hana macam hmmmm entahlah. Hana berserah pada Allah. Mungkin Hana still nak letak first choice untuk UPU fasa 2 ni Physics jugak. Sebab lecturer tu kata iv ni mcm pra syarat ja and dia pun boleh support kita untuk masuk course lain. Apa-apa pun Hana memang impikan nak masuk UKM sebab dah terbiasa duk hantar abang apa semua and environment dia Hana suka. So kena berdoa banyaklah nampak gayanya. Anyway good luck semua yang bakal pi iv kat mana-mana. Moga Allah permudahkan urusakan kalian.

*tatau cemana nak jadi arkitek dengan badan yang kecil.
*muka penat

2 comment:

unknown said...

so, untuk pergi iv tu memg kena sahkan ke salinan sijil2?

Hana said...

@unknown yep kena sahkan untuk menampakkan kita pelajar yang professional.